HUMAN FACTOR COLLECTION

Η θεματολογία της συγκεκριμένης σειράς κοσμημάτων αντλείται απευθείας από τη σύγχρονη αστική πραγματικότητα και τα άμεσα συναισθηματικά της παράγωγα: το άγχος, την απομόνωση, το συμβιβασμό. Στοχεύει να εκφράσει τα αποτελέσματα μιας εναγώνιας υπαρξιακής αναζήτησης και παρατήρησης των σύγχρονων ενδοψυχικών συγκρουσιακών φαινομένων όπως αυτά γεννήθηκαν από τη δυτικότροπη επιβολή ρυθμών και προτύπων ασυμβίβαστων με την εγγενή μεσογειακή ιδιοσυγκρασία και το γενικό ανθρώπινο μέτρο.

Η αποκατάσταση μιας ηρακλείτειας τάξης και αρμονίας δρομολογείται από το υπερβατικό στοιχείο, που υποβόσκει απριόρι κάτω από την εννοιολογική ευρύτητα του μότο «Express Your Alma». Οι εικονιζόμενοι χρυσοί άνθρωποι αναμετρώνται με το σκουρόχρωμο υπόβαθρο που διαμορφώνει η θνητότητα, το χώρο-χρονικό δίκτυο, η επιτακτικότητα της συγκυρίας, επιχειρώντας ένα διάβημα υπερβατικό στο βαθμό του απονενοημένου. Τα κοσμήματα αυτά φιλοδοξούν να αποτελέσουν τόπο συνάντησης συλλογικών προβληματισμών, παραλαμβάνοντας μέρος του άχθους που αυτοί προϋποθέτουν.

Όλα τα κοσμήματα είναι χειροποίητα και κατασκευασμένα από ασήμι 925. Κατόπιν παραγγελίας διατίθενται και σε χρυσό. Ως εκφραστικά μέσα έχουν χρησιμοποιηθεί τεχνικές επιμετάλλωσης και επεξεργασίας της υφής των επιφανειών των κοσμημάτων. Τα στοιχεία αυτά καθιστούν κάθε κομμάτι μοναδικό. Επίσης, κάθε κόσμημα συνοδεύεται από μια μικρή κάρτα με λίγους στίχους, που με αντιστικτικούς και αναλογικούς συσχετισμούς υπαινίσσονται το εννοιολογικό υπόβαθρο της κάθε σειράς.

 • ΠΑΖΛ

  ΠΑΖΛ

  Συναρμολόγησε το πάζλ της αγάπης κι άφησε στα κομμάτια του να ενωθούν σ’ ένα όλον γεμάτο σημασία γιατί κάθε αντικείμενο, ιδέα ή εμπειρία αξίζει περισσότερο από το άθροισμα των μερών του στον αινιγματικό κόσμο μας.

  more
 • ΡΟΛΟΙ

  ΡΟΛΟΙ

  Γίνεται να αντιστραφεί η φορά των δεικτών του ρολογιού;Μπορείς ν’ αποτρέψεις το σήμερα απ’ το να γίνει το αύριο του χθες; Όπως θέτει εύστοχα ο Γουίλιαμ Γκίμπσον «Ο χρόνος κινείται προς μία κατεύθυνση, η μνήμη προς μία άλλη» Διατάραξε τη φυσική ροή των πραγμάτων. Θυμήσου.

  more
 • ΠΛΑΝΗΤΗΣ

  ΠΛΑΝΗΤΗΣ

  Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ανατρεπτικός νομπελίστας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης «για να πατάς γερά στη γη πρέπει το ένα πόδι σου να είναι έξω από τη γη.»

  more
 • ΓΡΑΝΑΖΙΑ

  ΓΡΑΝΑΖΙΑ

  Το «άδραξε τη μέρα» του Οράτιου το χτύπημα όταν το σίδερο πυρώσει του Sir W. Scott η καραφλή ευκαιρία του Σενέκα, με τα μαλλιά μπροστά η παλίρροια του Shakespeare, απαραιτήτως σε πλημμυρίδα και ο άνθρωπός μας ανάμεσα σε αντίθετα περιστρεφόμενα γρανάζια διασταυρώνονται με την βίαιη επιτακτικότητα του τώρα του M.L. King

  more
 • ΙΣΤΟΣ

  ΙΣΤΟΣ

  Φοβούμενος το Τέρας έχε υπόψιν πως η Αριάδνη ήταν κι εκείνη πλάσμα του Λαβυρίνθου. Αν ο μίτος δεν ξετυλίχθηκε ακόμα, αναζήτησε τη λύση του προβλήματος μέσα σε αυτό. Ίσως να έχεις πιαστεί στον δικό σου ιστό.

  more
 • ΚΛΕΨΥΔΡΑ

  ΚΛΕΨΥΔΡΑ

  Η άμμος που καλύπτει το ανθρώπινο σώμα το οδηγεί στην καθηλωτική αδράνεια ως μια φαντασιακή νίκη απέναντι στον χρόνο, ως μια μόνιμη αντανάκλαση της αιωνιότητας. Όμως ο χρόνος τα αλλάζει όλα εκτός από κάτι μέσα στην ψυχή μας που μένει πάντα έκπληκτο από την αλλαγή.

  more
 • ΚΑΡΔΙΑ

  ΚΑΡΔΙΑ

  Παρατηρώντας τη γεωμετρία της καρδιάς μου αναρωτήθηκα αν ήσουν εσύ που διαπερνώντας την άφησες αυτό το κενό με το σχήμα της μορφής σου ή αν ήταν εξ αρχής έτσι σχεδιασμένη περιμένοντας να πληρωθεί από τον ερχομό σου.

  more