17 Φεβ 3η Ετήσια Συνάντηση Δημιουργών

Η Ελένη Ορφανού συμμετέχει με τα κοσμήματα Youralmaστην 3η Ετήσια Συνάντηση Δημιουργών με την ομάδα AJewelMadeinGreece. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα Μηχανουργείο) και θα διαρκέσει από 25 έως 29 Φεβρουαρίου 2016.

Τρία χρόνια πριν, η ιδέα της εικαστικής σχεδιάστριας Μαίρης Σαμόλη, για τη δημιουργία μίας ευέλικτης και ξεχωριστής πλατφόρμας, στην οποία θα συμμετείχαν Έλληνες σχεδιαστές – παραγωγοί κοσμημάτων, πήρε σάρκα και οστά και η πρώτη έκθεση σύγχρονου, ελληνικού κοσμήματος ήταν γεγονός.

Μία πλειάδα Ελλήνων σχεδιαστών κοσμημάτων, με γνώμονα την καλαισθησία και αντλώντας έμπνευση, πάντα, από την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, παρουσίασε σε ένα κοινό που ξεπέρασε σε διάρκεια μίας εβδομάδας τους 7.000 επισκέπτες, όλες τις εκφάνσεις του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος. Η παρουσίαση της πλατφόρμας επανήλθε το 2015, στην Τεχνόπολη, στο World Trade Center στο Dubai, στο Poseidonion Grand Hotel και ολοκλήρωσε τον κύκλο των ταξιδιών για το 2015 στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποδεικνύοντας πως το ελληνικό κόσμημα έχει δυναμική, ιστορία και ισχυρή ταυτότητα και γι’ αυτό έχει την δυνατότητα να κατακτήσει μία εξέχουσα θέση στον παγκόσμιο χάρτη της τέχνης της κοσμηματοποιίας.

Στα πλαίσια της έκθεσης το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, η διοργάνωση θα παρουσιάσει επίδειξη μόδας με μοναδικές δημιουργίες της σχεδιάστριας μόδας Άντριας Παπαδοπούλου σε μία παρουσίαση, όπου το κόσμημα γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι και φυσική συνέχεια του ρούχου. Θα ακολουθήσει cocktail , τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τις ανάγκες του Φίλαθλου Σωματείου Γυναικών “Η ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ”.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Μαίρη Σαμόλη.

Την συγγραφή, επιμέλεια των κειμένων και της έκδοσης του ομότιτλου λευκώματος έχει η Ιστορικός Τέχνης Ίρις Κρητικού.